"Jeg ser det hele menneske, både krop og sind, holistisk og jeg er familiefokuseret. Jeg ser mennesket bag adfærden. Det er her det neuropædagogiske kommer i spil.​"

​Maya Thorup

Hjælp til behandling af selektiv mutisme

Arbejder du med børn der mistrives og ikke taler i skolen?

Selektiv mutisme er en lidelse, som rammer ca. 2% af alle børn i førskole- og skolealderen. Lidelsen kommer til udtryk i begrænset tale i bestemte situationer, eksempelvis i skolen, institutionen eller andre sociale sammenhænge. Arbejder du med børn og unge, der mistrives, og ønsker du at styrke dine ansattes faglighed, så I kan tilbyde behandling af selektiv mutisme? Så hjælper jeg jer gerne.

Som neuropædagogisk konsulent tilbyder jeg nemlig specialrådgivning, hvor jeg samler, udvikler, bearbejder og deler ny viden inden for social- og specialundervisning. Jeg kan således ikke selv hjælpe med behandling og intervention, men tilbyder derimod effektive tilgange og metoder til kommuner og andre faglige vidensmiljøer, der herefter kan arbejde med behandling af selektiv mutisme.

Jeg kører rundt i hele Danmark og deler ud af min viden og erfaring til fagpersonale, og jeg har allerede undervist og holdt oplæg i byer som Vejle, Aarhus og Kolding.

Min tilgang til behandling af selektiv mutisme

Hvis et medlem af familien har selektiv mutisme, er det ikke kun denne person, der bliver påvirket – det gør hele familien. Derfor er min tilgang til behandling af selektiv mutisme også familiebaserede forløb, og som fagperson undervises du i, hvordan du både inddrager forældre og søskende til barnet i behandlingen.

Da mange børn med selektiv mutisme oplever, at lidelsen oftest rammer i sociale sammenhænge, herunder i skolen eller institutionen, er det afgørende at personalet i institutionerne er rustede til at håndtere barnet og dets udfordringer. Derfor kommer jeg gerne ud og underviser hele institutioner og personalegrupper om selektiv mutisme, så børn med selektiv mutisme kan blive mødt af voksne, der kender til deres udfordringer og behov.

Der er ikke to familier og situationer med selektiv mutisme, som er helt ens. Behandling af selektiv mustisme bør derfor tilpasses nøje til den enkelte familie, og jeg kan hjælpe fagpersoner med at opnå en forståelse for, hvordan sådanne forløb kan udformes.

Ønsker du at høre mere? Kontakt mig i dag

Kunne du tænke dig at høre mere om familiebaserede forløb til behandling af selektiv mutisme, eller vil du gøre dig selv og dine kollegaer klogere på lidelsen, så er du velkommen til at kontakte mig. 

Kontakt Maya Thorup

Skriv til mig på kontakt@s-elektivmutisme.dk

eller ring på telefon: ​25 63 16 34

Info

Strandgaardsvej 36, 7120 Vejle Øst

CVR: 41651733

Erfaring

18 års erfaring med psykriati/social- og specialpædagogik​​​