"Jeg ser det hele menneske, både krop og sind, holistisk og jeg er familiefokuseret. Jeg ser mennesket bag adfærden. Det er her det neuropædagogiske kommer i spil.​"

​Maya Thorup

Selektiv mutisme

”Mit sprogs grænser er min verdens grænser”

- Ludwig Wittgenstein

Studier viser, at omkring 2% af alle børn i førskole- og skolealderen rammes af selektiv mutisme. Tallet er kun en anelse mindre end forekomsten af andre psykiske lidelser hos børn, som eksempelvis OCD og autisme spektrum forstyrrelse, men diagnosen er desværre stadig stort set ukendt og/eller misforstået af de fleste.

Selektiv mutisme viser sig oftest, når barnet er mellem 3 og 6 år og opdages tit, når barnet starter i skole. Selektiv mutisme forekommer hyppigere hos piger end hos drenge.

Kunne du tænke dig at vide mere om selektiv mutisme, eller ønsker du at få dit barn behandlet for lidelsen? Så kan jeg hjælpe dig. Som neuropædagogisk konsulent tilbyder jeg behandling af- og rådgivning om selektiv mutisme, og mens jeg har hjulpet flere i byer som Aarhus, Kolding og Vejle, så kommer jeg ud i hele Danmark og holder oplæg og samtaler.

Hvorfor har jeg en brændende passion for at hjælpe mennesker, der er berørt af selektiv mutisme?

​I 2015, fødte jeg mit 3. barn, en lille pige med sociale udfordringer, bl.a. i form af total stumhed i specifikke situationer og/eller overfor specifikke personer.

Før vi opdagede, at selektiv mutisme var en lidelse, forstod vi ikke hendes opførsel.

Hvorfor undgik hun ting andre børn elskede? Hvorfor frøs hendes ansigtsmimik i bestemte situationer, eksempelvis i institutionen, eller når der var gæster, og endda overfor nærtstående familiemedlemmer? Hvor blev det ivrige og livlige lille snakkechatol af, når der var andre i nærheden? Vi vidste ikke, hvad vi skulle gøre for at hjælpe hende, og det var en utrolig frustrerende og trist tid, specielt for mig som mor.

Hvad der var endnu vanskeligere, da vi først selv blev bekendt med lidelsen, var at forsøge at hjælpe andre med at forstå hende.

Som en stolt mor og som pårørende til et barn med selektiv mutisme, vil jeg ændre dette, og derfor kom idéen til at lave et fagligt og personligt behandlings- og oplysningstilbud til alle berørte af selektiv mutisme.

Kontakt mig hvis du også er berørt

Er du berørt af selektiv mutisme enten som pårørende eller som fagperson? 

Så er du velkommen til at kontakte mig for rådgivning og sparring eller for at bestille tid til en samtale eller et oplæg.

Se artikeler om selektiv mutisme​

Kontakt Maya Thorup

Skriv til mig på kontakt@s-elektivmutisme.dk

eller ring på telefon: ​25 63 16 34

Info

Strandgaardsvej 36, 7120 Vejle Øst

CVR: 41651733

Erfaring

18 års erfaring med psykriati/social- og specialpædagogik​​​